Home Coaching Werkwijze Voor wie Tarieven Over Marloes Contact

Werkwijze

Gratis screening

Wanneer u zich afvraagt of ook uw kind baat zou kunnen hebben bij coaching, mailt u mij dan gerust.

Intakegesprek

Indien u op basis van de gratis screening besluit om te starten, volgt er een intakegesprek. Hierbij zijn beide ouders samen met hun kind aanwezig. Voorafgaand aan dat gesprek ontvangt u per email een intake-formulier. Het is van belang het intake-formulier zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Gezamenlijk stellen we vervolgens vast voor welk specifiek probleem een oplossing moet worden gezocht.

Indien in deze fase al blijkt dat uw kind meer gebaat zou zijn bij een andere vorm van begeleiding, dan zal ik u daarover adviseren en eventueel doorverwijzen.

Coachingssessies

Tijdens de coachingsessies wordt er gebruik gemaakt van de methode volgens NEO therapie. NEO therapie is een effectieve behandelmethode van klachten. Er wordt namelijk ook gekeken naar de uitwerking van emoties op het lichaam. De unieke aanpak kijkt verder dan traditionele coaching, omdat het ook de werking van het zenuwstelsel op emoties aanpakt. Daarnaast wordt er geanalyseerd welke dynamieken aan bovengenoemde overlevingsstrategieën ten grondslag liggen. Cliënten krijgen inzicht in de problematiek van overlevingsstrategieën, maar daarnaast krijgen ze ook hulpmiddelen aangereikt om de problemen bij de wortel aan te pakken.

De coachingsessies starten met het zoeken naar blokkades en onderdrukte of negatieve emoties zodat we deze kunnen op heffen. We pakken het probleem direct aan waar het zich bevindt; in het energiesysteem van het lichaam. Emoties zijn een vorm van energie. Het lichaam ervaart wat we prettig of onprettig vinden. Gevoelens en emoties zijn moeilijk uit te leggen maar dit hoef ook niet met deze vorm van coaching. De angel wordt als het ware uit de negatieve emotie gehaald. De coaching geeft snel resultaat voor alle leeftijden.

Cliënten voelen zich na een aantal behandelingen onder andere positiever, energieker, zelfverzekerder ervaren minder stress en/of boosheid, beter in hun relatie en piekeren minder.

Tijdens de coachingsessies maak ik gebruik van verschillende werkvormen en methodes, afgestemd op de behoefte en interesses van uw kind:

Afronding en eindgesprek

Wanneer uw kind het gevoel heeft weer op eigen kracht verder te kunnen, ronden we het coachingstraject af. Hierna volgt er een eindgesprek met de ouders/verzorgers samen met uw kind.